АВТОРЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук

Немає доступних мініатюр
Дата
2017-05-20
Автори
Желєзна, Валерія Валеріївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
УНУС
Інструкція
У дисертаційній роботі викладено результати досліджень комплексного оцінювання якості зерна шести сортів і семи ліній пшениці спельти за геометричною характеристикою: лінійні розміри, об’єм, площа зовнішньої поверхні, питома поверхня, об’єм поверхневих шарів і сферичність. Встановлено, що зерно пшениці спельти відноситься до м’якозерного типу, містить: 12,3–20,6 % білка, що збалансований за амінокислотним складом, 29,2–44,9 % клейковини з ІДК 89–112 од. п., 56,9–62,7 % крохмалю з числом падання від 347 до 383 с, 1,7–2,1 % жиру, 2,1–2,3 % клітковини залежно від сорту та лінії. Маса 1000 зерен – 34,6–52,3 г, натура – 654–771 г/л, склоподібність – 38–84 %. Розроблено технологію первинного очищення зерна пшениці спельти від плівок. Науково обґрунтовано раціональні режими лущення та водотеплового оброблення для крупи з пшениці спельти № 1, подрібненої № 1, 2, 3 та плющеної.
Опис
Ключові слова
пшениця спельта, якість, очищення, лущення, водотеплове оброблення, круп’яні продукти
Бібліографічний опис
Возіян В. В. Розробка технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти: автореф. дис.….канд. с.-г.. наук: 06.01.15. Уманський національний університет садівництва.Умань. 2017. 23 с.