АКТИВІЗАЦІЯ ТА ЕФЕКТИВНЕ ПРОВЕДЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ

Немає доступних мініатюр
Дата
2014-03
Автори
Мельник, Вячеслав Вікторович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
"Візаві"
Інструкція
В сучасних умовах в усьому світі відбуваються стрімкі зміни технологічного способу виробництва в усіх його визначальних ланках, якісно змінюється господарська структура, характер економічного зростання, система цінностей та мотивацій, змінюється уявлення про критерії суспільного прогресу. У найближчій та довгостроковій перспективі врахування інноваційного фактора стає вирішальною умовою дальшого розвитку сучасних економічних систем. Стале соціально-економічне зростання може бути досягнуте тільки на інноваційній основі при активному використанні сучасних науково-інноваційних розробок. Україні важливо розробити власну модель інноваційного розвитку. Лише в цьому випадку реалізуються плани високої якості зростання, ресурсозбереження, ефективності виробництва, випуску конкурентоспроможної продукції, як на внутрішньому так і на світовому ринку.
Опис
На даний час аграрний сектор України знаходиться в особливо важкому стані. Нестабільна, нестійка та несформована законодавча база, яка неспроможна підвищувати економічну стабільність – це одна з головних причин, яку потрібно подолати в контексті проблеми запровадження інновацій та залучення інвестицій в сільське господарство нашої країни. Крім цього, рівень оновлення матеріальної бази, технічний рівень забезпеченості призводить до зниження врожайності, зниження якості та зменшення обсягів виробництва продукції, зростання витрат та підвищення собівартості продукції тощо.
Ключові слова
сталий, інновації, держава, інвестиції
Бібліографічний опис
Мельник В.В. Активізація та ефективне проведення інноваційної політики в сільському господарстві України/ Мельник В.В.// Зб. наук. досліджень Уманського національного університету садівництва. – Умань: "Візаві" , 2014 – Вип. 86-Ч 2 Економіка.-164с.