. Економічна та енергетична ефективність вирощування гороху, пшениці озимої та буряку цукрового за різних заходів основного обробітку ґрунту

Немає доступних мініатюр
Дата
2015
Автори
Крижанівський, Віталій Григорович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Біла Церква
Інструкція
Сучасне землеробство України перебуває на етапі від інтенсивних великозатратних технологій вирощування сільськогосподарських культур до більш раціональних і менш енергоємних, які базуються на принципах мінімалізації всіх технологічних процесів. Важливим заходом мінімалізації основного обробітку ґрунту крім зменшення його глибини на сьогодні залишається заміна оранки менш енерго-, праце- та паливо затратним обробітком. Найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності гороху (1,50) був за культивації з оранкою під буряк цукровий, а найнижчий(1,38 – без проведення основного обробітку ґрунту, пшениці озимої найвищий (3,50)– за культивації, а найнижчий (3,16) – за оранки та без проведення основного обробітку, буряку цукрового (5,22) – за оранки та (5,07) – за культивації.
Опис
Ключові слова
економічна ефективність, енергетична ефективність, горох, буряк цукровий, основний обробіток
Бібліографічний опис
6. Крижанівський В. Г. Економічна та енергетична ефективність вирощування гороху, пшениці озимої та буряку цукрового за різних заходів основного обробітку ґрунту / В. Г. Крижанівський // Зб. наук. пр. Білоцерківського НАУ. – 2015. – № 1 (117). – С. 27–30.