Збиральна вологість зерна кукурудзи залежно від материнського компонента та агроекологічних умов зони вирощування

Немає доступних мініатюр
Дата
2014
Автори
Макарчук, Марина Олександрівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
К.: ЗАТ «НІЧЛАВА»
Інструкція
Кукурудза є важливою зерновою і кормовою культурою. У світовому виробництві вона посідає почесне третє місце. Незважаючи на високозатратність її вирощування у 2012 світове виробництво кукурудзи досягло 875,5 млн. тон. (FAO, 2012). Перелік найбільших виробників зерна кукурудзи очолюють США з близько 300 млн. тон. На другому місці — Китай (понад 200) потім Бразилія (74), Аргентина (понад 25), Індія й Україна з майже однаковими показниками по близько 21 млн. тон. (Б. В. Дзюбецький та ін., 2014). Однак при цьому Україна, з 15 млн. тон. зерна, посідає почесне четверте місце серед найбільших світових експортерів кукурудзи після США, Бразилії й Аргентини (FAO, 2012), Адже і Китай з близько 7-мільярдним, і Індія з понад мільярдним населенням переважну частину виробленого зерна використовують для внутрішнього споживання.
Опис
Ключові слова
кукурудза, аналог, урожайність, генетичний маркер
Бібліографічний опис
Макарчук М. О. Збиральна вологість зерна кукурудзи залежно від материнського компонента та агроекологічних умов зони вирощування / М. О. Макарчук // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання сучасної аграрної науки», (Київ, 19–20 листопада 2014 р.) — К.: ЗАТ «НІЧЛАВА», 2014. — С. 63–64.