Сучасний стан селекції пшениці твердої в Україні

Немає доступних мініатюр
Дата
2016
Автори
Новак, Жанна Миколаївна
Підчасюк, Л. С.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Дніпро: ДДАЕУ
Інструкція
Пшениця яра — цінна продовольча культура, яка характеризується високою якістю зерна. Ще на початку ХХ сторіччя вона займала на території нашої країни 39–41 % площ ріллі, в той час як озима — лише 9–11 %. Проте через нижчу врожайність порівняно з пшеницею м’якою озимою, площі посівів пшениці твердої вже з 1926 року почали невпинно скорочуватись. Наразі частка її з усіх площ пшениці в Україні не перевищує 10 %.
Опис
Ключові слова
пшениця яра, селекція
Бібліографічний опис
Новак Ж.М. , Підчасюк Л.С. Сучасний стан селекції пшениці твердої в Україні // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Стан і перспективи розробки та впровадження ресурсоощадних, енергозберігаючих технологій вирощування сільськогосподарських культур». — Дніпро: ДДАЕУ, 2016. — С. 152–153.