Активність біологічних процесів в рослинах і формування продуктивності ярого ячменю в залежності від вирощування його на фоні різних форм висіву підпокривної культури - еспарцету

Немає доступних мініатюр
Дата
1996
Автори
Грицаєнко, Зінаїда Мартинівна
Смілянець, Віталій Петрович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань
Інструкція
Одним з важливих агротехнічних заходів боротьби з бур'янами є підбір попередника і норм його висіву. Багаторічні бобові трави є одним з кращих попередників під озиму пшеницю, але оскільки вони висіваються як підпокривна культура під ярий ячмінь, після перезимівлі можуть бути зрідженими, що призводить до забур'яненості культури, а це в свою чергу веде до забур'яненості озимої пшениці. Виходячи з цього, нами була поставлена задача вивчити ефективність еспарцету, як попередника під озиму пшеницю при різних нормах його висіву, під покривом ярого ячменю. Вивчали вплив різних норм висіву еспарцету на забур'яненість посівів, фізіологічні процеси і продуктивність ярого ячменю.
Опис
Ключові слова
попередник, норми висіву, еспарцет, ярий ячмінь
Бібліографічний опис
Грицаєнко З.М. Активність біологічних процесів в рослинах і формування продуктивності ярого ячменю в залежності від вирощування його на фоні різних форм висіву підпокривної культури - еспарцету / З.М.Грицаєнко, В.П.Смілянець // Підсумки наукової роботи за 1991-1995 роки (Тези доповідей наукової конференції). - Умань, 1996. - С. 43-44.