Кафедра харчових технологій

Постійний URI для цієї колекції

Огляд

Останні матеріали

Зараз показується 1 - 5 з 265
  • Матеріал
    FACTORS INFLUENCING THE POST-HARVEST QUALITY OF GARDEN STRAWBERRIES (REVIEW)
    (CPN Publishing Group, 2023) Zamorska Iryna, Smelyanets Oleg
    The article presents an analysis of the influence of modes and methods of storage of garden strawberries on their post-harvest quality in the chilled state. The influence of various coatings on the quality and preservation of berries is evaluated Keywords: strawberries, cooling, storage method, treatment
  • Матеріал
    ВМІСТ ТА ФОРМИ ВОЛОГИ У ЗАМОРОЖЕНИХ ЯГОДАХ СУНИЦІ САДОВОЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
    (Науковий вісник ТДАТУ, 2023) І. Л. Заморська
    У статті досліджено кріорезистентність, вміст та форми вологи у заморожених ягід суниці садової сорту Полка за попередньої обробки в розчинах мальтодекстрину DE 15-20 концентрації 1, 2, 3, 4, 5, 6 %. Досліджено, що вміст вологи у свіжих ягодах суниці складав 92,5 %, з якої колоїдно-зв’язаної – 50,79 %, а осмотично-поглиненої – 41,71 %. Кріорезистентність заморожених ягід суниці складала 69,5-92,0 %, а масова частка вологи – 87,68-91,86 % за максимуму у варіанті з обробкою ягід у 6 %-му розчині мальтодекстрину. Встановлено, що частка вологи колоїдно-зв’язаної достовірно залежала від концентрації розчину мальтодекстрину та тривалості зберігання замороженої суниці з максимумом – у варіанті з обробкою ягід у розчині мальтодекстрину з концентрацією 6 % – 49,81 %, та зниженням до кінця зберігання на 0,87 %. Натомість, частка вологи осмотично-поглиненої достовірно залежала лише від концентрації розчину мальтодекстрину, з рівнем 40,98 %-42,04 %, за неістотного її зниження впродовж зберігання. Доведено, що за попередньої обробки ягід суниці в розчині мальтодекстрину 6 %-ї концентрації досягалося максимальне збереження вологи в ягодах. Ключові слова: заморожування, суниця, мальтодекстрин, кріорезистентність, вміст вологи, форми вологи
  • Матеріал
    Biological value of jam from fruit actinidia
    (Colloquium-journal, 2023) Kalayda K.
  • Матеріал
    The content of vital nutrients in actinidia fruits
    (Colloquium-journal, 2023) Kalayda K.
  • Матеріал