Розвиток фермерських господарств та особливості управління ними в ринкових умовах

Немає доступних мініатюр
Дата
2006
Автори
Тимчук, Світлана Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Інструкція
В аграрній сфері економіки необхідні форми ведення господарства, які б найбільш повно відповідали ринковій системі і були конкурентоспроможними, економічно сталими і ефективними. Такими є господарства, що ґрунтуються на принципах підприємницької діяльності. Серед них чільне місце посідає фермерське господарство. Загальна тенденція формування та функціонування фермерських господарств у нашій країні свідчить про те, що нині багато працездатного сільського населення розуміють переваги цієї форми господарювання та виявляють бажання працювати в них. Але на їх шляху зустрічається багато проблем. І основна з них є нестача достатньої кількості коштів для формування й подальшого ефективного розвитку цих господарств.
Опис
Розробка правильної стратегії розвитку фермерського господарства з врахуванням швидких змін у зовнішньому середовищі надасть можливість керівникові успішно організовувати та вести управління. Планування надасть можливість залучення нових фінансових інвестицій, що в свою чергу дозволить оптимально розвинути інфраструктуру фермерських господарств та запроваджувати у виробництво нові технології.
Ключові слова
фермерське господарство, управління, ринкові умови, угіддя, продукція, сільське господарство, трудові ресурси, техніка
Бібліографічний опис
Тимчук С.В. Розвиток фермерських господарств та особливості управління ними в ринкових умовах/ С.В.Тимчук // Соціально-економічні дослідження в перехідний період. Регіональні суспільні системи: ресурси і механізми ефективного управління. – Львів. – 2006. – Вип. 2 (58). - С. 704-714.