Кафедра публічного управління та адміністрування

Постійний URI для цієї колекції

Огляд

Останні матеріали

Зараз показується 1 - 5 з 111
  • Матеріал
    УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ У ВЗАЄМОДІЇ ІЗ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМ РОЗВИТКОМ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ
    (ТОВ «ДКС Центр», 2023) Мовчанюк Анастасія Валентинівна
    В статті висвітлено проблематику формування системи управління земельними ресурсами на субрегіональному (районному) рівні, здійснено аналіз та оцінку використання земельних ресурсів, проаналізовано принципи, методи та функції управління земельними ресурсами з урахуванням проведення процесів децентралізації та адміністративно-територіальної реформи в державі. Проаналізовано нормативно-правові акти завершального етапу реалізації земельної реформи в Україні, якими відновлено історичну справедливість щодо розпорядження земельними ресурсами територіальних громад без посередньо місцевими органами самоврядування та формування системи управління земельними ресурсами спрямованої на розвиток ринкових земельних відносин. Відзначено вплив земельної реформи на розвиток агровиробництва - галузі завдяки якій здійснюється залучення трудових ресурсів, формування місцевих бюджетів, розвиток сільської інфраструктури. На основі проведеного дослідження визначено, що відкриття повноцінного ринку землі сприятиме механізму ефективності оцінки землі, формуванню стимулюючих правових норм для забезпечення сталого розвитку аграрного сектора, а отже і відповідно соціально-економічного розвитку сільської територіальної громади.
  • Матеріал
    ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
    (Видавничий дім "Гельветика", 2023) Мовчанюк Анастасія Валентинівна
    У статті відзначено проблематику аграрного виробництва в умовах воєнного стану України та його вплив на торгівельну діяльність агробізнесу при реалізації сільськогосподарської продукції. Акцентовано на необхідності подолання турбулентності мікро та макросередовищ, спричинених військовою агресією рф проти України, які мають значний вплив на стратегічну діяльність аграрного сектора держави, як ключової ланки у забезпеченні продовольчої безпеки не лише українського народу, але й усього світу. Наголошено на необхідності впровадження інтегрованої маркетингової системи управління в аграрних підприємствах для забезпечення їх ефективного функціонування в умовах викликів та обмежень. Виділено основні положення концепції комплексу маркетингу та визначенні оптимальні елементи маркетингової системи управління, яка сприятиме зміцненню позицій конкурентоздатності аграрних підприємств і ефективності реалізації власної продукції на внутрішньому та зовнішніх ринках збуту.
  • Матеріал
    АГРАРНИЙ СЕКТОР УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ
    (Видавництво ТОВ "ДКС ЦМентр", 2023) Мовчанюк А.В. ; Дяченко М.І.
    У статті досліджується місце аграрного сектору України на світовому аграрному ринку. Проведено аналіз структури експорту сільськогосподарської продукції та можливості швидкої переорієнтації виробництва на іншу продукцію, фактори які вплинули на реструктуризацію посівів. Вказано на особливості сільськогосподарського виробництва та стратегічне бачення майбутнього розвитку агросектору. Досліджено динаміку аграрного сектору України, визначено основні причини її негативної зміни, а також відзначено перспективи функціонування сільськогосподарського виробництва у післявоєнний період розвитку економіки країни. Відзначено проведення урядових заходів спрямованих на вирішення критичних питань пов’язаних із забезпеченням суб’єктів аграрного виробництва енергетичними, матеріальними ресурсами для здійснення сільськогосподарського виробництва. Окреслено напрями проведення державних програм підтримки агробізнесу. Визначено перспективні напрями щодо забезпечення стійкості функціонування аграрного сектору в умовах війни та в післявоєнний період.
  • Матеріал
  • Матеріал
    Стратегічні засади реформування системи державного управління в Україні
    (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2021) Мовчанюк, Анастасія Валентинівна